We zijn druk. Dat geldt voor ons allemaal toch? Herkent u dat? In de catering branche ben je dagelijks aan het rennen en vliegen om de beste service te verlenen aan de gasten van je verschillende locaties. En die beste service is niet alleen dat fantastische broodje, het wisselende assortiment… Het is ook die fantastische medewerker die je gasten welkom heet en de tijd en aandacht heeft voor de verschillende gasten. Maar ja, het is wel druk… rennen en vliegen om alles voor elkaar te krijgen.

Wij van ROI financials begrijpen dat. En we proberen onze opdrachtgevers te ondersteunen met goede en relevante stuurinformatie. Dat doen we al sinds 1992, met vele horeca klanten en cateraars. We zijn partners en werken samen met u aan optimaal resultaat. Hoe doen wij dat?

Voor meerdere VOCC leden verzorgen wij de financiële administratie. Iedere maand rapporteren we en geven we inzicht in de financiële resultaten. Dat doet ieder zichzelf respecterend administratiekantoor hoor ik u denken… dat klopt! Wij constateerden dat er iedere maand een enorm bedrag bleef liggen, teveel inkoop t.o.v. de verkoop. Allemaal details, daar ga ik u nu niet mee vermoeien. Het management was op de hoogte gesteld en zij gingen harder sturen naar de locaties. Beter inkopen, menu engineering… maar het resultaat bleef uit. “Hoe kan dat nou, we doen er alles aan maar er verandert niets?” Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer de medewerkers op de hoogte zijn van de cijfers die voor hen relevant zijn, zij zich meer betrokken voelen en veel betere resultaten gehaald worden. Bij een VOCC lid hebben we een pilot voorgesteld waarbij het doel was om een resultaat verbetering te zien. Eigenlijk om minder te laten liggen en meer te verdienen. Wie wil dat nou niet? We hebben de management rapportages vertaald naar een overzichtelijk dashboard welke met de medewerkers gedeeld wordt ruuen1v. Een dashboard met relevante en behapbare informatie. Ze kregen ineens inzicht in wat het resultaat was van hun handelen, van hun beslissingen. Het werd voor hen een spel om hiermee aan de slag te gaan. Vol trots praten ze nu over hun resultaten!

En weet u wat zo mooi is? Ondanks de drukte, zijn ze trots op wat ze hebben bereikt. Ze zijn betrokken en denken mee. Resultaat? Betere prestaties op financieel gebied, maar ook op het gebied van werkplezier. En dat werkplezier stralen ze uit naar hun klanten die dagelijks dat lekkere (en financieel gezonde) broodje komen eten.

Ja, zo doen wij het bij ROI financials look at here. Met trots en veel plezier zodat u kunt doen waar u goed in bent!

Menu