Hoe vind én behoud je het getalenteerde personeel?

Subsidie praktijkleren

De tijd is weer aangebroken om de subsidie praktijkleren aan te vragen. Heb je afgelopen schooljaar een leerling begeleid die de bbl volgt, dan kan de subsidie oplopen tot wel € 2.700 per leerling. Voor meer informatie kun je kijken op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-praktijkleren/kom-ik-aanmerking/mbo of neem contact met ons op.

Nieuwe Arbowet is ingegaan

Op 1 juli is de wet in werking getreden, welke je als werkgever verplicht een overeenkomst met een arbodienstverlener te hebben. Heb je nog geen overeenkomst afgesloten? Dan kunnen wij je helpen met het vinden van een passende arbodienstverlener.

Bijverdiengrens kinderbijslag

Als werkgever heb je vast wel (eens) jongeren van 16 en 17 in dienst. Als zij meer dan € 1.265 netto per kwartaal verdienen, vervalt dat kwartaal de kinderbijslag. Dit geldt ook voor het kindgebonden budget. Als de werknemer 18 wordt, stopt de kinderbijslag maar de ouder(s) ontvangen nog het hele kwartaal kinderbijslag, ook dan stopt de kinderbijslag als de werknemer meer dan € 1.265 netto heeft verdiend dat kwartaal.
In de zomervakantie mogen zij meer verdienen, de grens ligt dan op € 2.564. De zomervakantie is de periode tussen twee schooljaren in, dat kan dus voor de één langer zijn dan voor de ander. Het is verstandig om hen erop te wijzen dat ze niet onbeperkt mogen bijverdienen.

Hoe zorg je ervoor dat het talent niet wegloopt?

Momenteel is er een enorm tekort aan goede koks in Nederland, en dat probleem wordt de komende jaren alleen maar groter. De koksopleidingen krijgen ieder jaar wel genoeg aanmeldingen, maar veel studenten maken de opleiding niet af. Als je een goede in dienst hebt, wil je deze natuurlijk graag behouden, maar hoe zorg je er nou voor dat ze niet weggekaapt worden door de concurrent? Hierbij komt natuurlijk altijd geld ter sprake, maar veel andere arbeidsvoorwaarden spelen ook een grote rol, denk hierbij aan weekend- en feestdagen vrij zijn, de onderlinge sfeer op de werkvloer en ontwikkelmogelijkheden voor de werknemer zelf. Benieuwd of de door jou geboden arbeidsvoorwaarden voldoen aan de verwachtingen van jouw toekomstige personeel? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe trek je nu het juiste talent aan?

Want wat je niet hebt, kun je ook niet houden. Wouter Verkerk blogde er al over, veel horeca bedrijven zijn op zoek naar goede medewerkers maar helaas lijken ze op te zijn. De fijnste manier is natuurlijk als er iemand binnenkomt via het netwerk van een werknemer, de werknemer heeft over jou als werkgever en het bedrijf verteld en iemand is daarover heel enthousiast geworden. Jammer genoeg lijken de netwerken van de werknemers ook uitgeput en zul je toch op een andere manier moeten gaan werven. Dit vergt een andere manier van werven dan “vroeger” werd gedaan. Denk om! Vertel wat je te bieden hebt en wees concreet, spring eruit t.o.v. andere werkgevers en geef duidelijk aan waarom bij jou werken zoveel leuker is dan bij de buurman. Wij kunnen je ook helpen bij het werven van nieuwe medewerkers.

Menu