Ben jij op dit moment ondernemer in de horeca? Dan is het bijhouden van een goede administratie wettelijk verplicht. Ben je net begonnen als ondernemer in de horeca? Dan lukt het vaak nog wel om de administratie zelf te doen. Maar wanneer je al iets verder bent kan het een behoorlijke uitdaging zijn. Wij begrijpen heel goed dat je het liefst alles in eigen beheer wilt houden. En dan met name de administratie aangezien dit een belangrijk deel is van het bedrijf. Naast de volledige controle levert het ook een kostenbesparing op is de eerste gedachte. Maar wist je dat een horeca boekhouder in de meeste gevallen juist tijd en geld oplevert?

Bezoek van de belastingdienst

Het gaat er een keer van komen. Een bezoek van de fiscus. Voodat ze langskomen krijg je eerst een bericht. Komt de voorgestelde datum niet uit? Dan kan je een andere datum kiezen op korte termijn. Het is niet mogelijk om een afspraak met de fiscus te weigeren. Wat de fiscus van jou wilt weten tijdens het bezoek? Zij komen tijdens een bezoek controleren of je een juiste belastingaangifte hebt ingediend. Meestal geven zij van tevoren aan welke informatie de fiscus van je wilt hebben. Kan je de gevraagde informatie niet tonen tijdens een bezoek? Dan voldoe je niet aan de wettelijke informatieplicht. In dat geval zal de fiscus een schatting van je winst maken. Meestal is dat niet in het voordeel van de ondernemer. Vervolgens is het aan jou om het tegendeel te bewijzen.

Altijd goed op de hoogte met een horeca boekhouder

Kies je ervoor om de boekhouding uit te besteden aan een horeca boekhouder? Dan heb je altijd inzicht in de financiële cijfers van jouw bedrijf. Nooit meer overwerken om de administratie kloppend te krijgen. Naast de factor tijd levert het uitbesteden in de meeste gevallen ook geld op. Denk bijvoorbeeld aan de huidige NOW-regeling in tijden van corona. Misschien had je hier in eerste instantie geen recht op, maar inmiddels wel. Maar denk bijvoorbeeld ook aan bepaalde belastingvoordelen voor jou als ondernemer. Het kost veel tijd om dat allemaal zelf uit te zoeken. Ben je eenmaal van alles op de hoogte? Dan kan het naast ondernemen lastig zijn van alles op de hoogte te blijven.

Hulp nodig?

heeft de fiscus een bezoek aangekondigd? Of wil jij gewoon vanuit jezelf beschikken over een goede horeca administratie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op een adviesgesprek. Samen kijken we wat jouw bedrijf nodig heeft om de administratie te optimaliseren. Heb je een mogelijk financieel voordeel gemist? Dan zullen we er alles aan doen deze alsnog te claimen. Met ruim 28 jaar ervaring beschik je met ROi financials over een betrouwbare horeca boekhouder. Nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening? Deze kanten gingen jou in de afgelopen jaren al voor!

Menu